Beneficiile membrilor

COMUNITATE

Cel mai important beneficiu pe care îl oferim membrilor din rețeaua ASP este apartenența la o comunitate. Venind alături de noi nu vei mai fi singur, ci parte a unei comunități naționale de școli, o comunitate unde toți muncim să furnizăm cea mai bună educație pentru elevii noștri.

ASP este locul în care vei reuși să creezi o legătură puternică cu persoane care au provocări și  reușite similar, locul în care poți învăța de la și împreună cu alte persoane.

Veniți alături de membrii comunității ASP, suntem și vom fi o RESURSĂ indispensabilă. Apartenența la comunitatea noastră cu siguranță vă va oferi confortul, expertiza de care aveți nevoie și de ce nu și o mică doză de relaxare uneori.

COOPERARE 

Stabilirea unor mecanisme de cooperare și de sprijin între unitățile de învățământ particular membre.

Colaborarea cu structuri asociative, omoloage din țară și din străinătate. Implicarea activă în acțiunile organizațiilor școlilor private la nivel european și internațional și  în acțiunile Forumului Educației al Comisiei Europene.

ASISTENȚĂ JURIDICĂ

Consilierea membrilor ASP în relația cu toate autoritățile administrației publice abilitate, care controlează și coordonează sistemul național de învățământ: Ministerul Educației, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), Inspectoratele Școlare (ISMB, ISJ), Autorități ale administrației publice locale, Direcția de Sănătate Publică (DSP), Direcția Sanitar Veterinară (DSV), Poliția Română, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) etc.

În conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr.1/2011, ASP va participa în calitate de membru la toate acțiunile de negociere și de consultare a actelor normative care reglementează sistemul de învățământ preuniversitar.

SPRIJIN TEHNIC / PEDAGOGIC

Sprijinirea membrilor ASP oferind răspunsuri documentate  la întrebări de natură administrativă sau pedagogică.

Preocuparea permanentă pentru a consolida și îmbunătăți activitatea managerială a unităților de învățământ particular.

FORMARE PROFESIONALĂ

ASP va oferă cursuri de formare pentru toate categoriile de personal angajat în unitățile de învățământ, în parteneriat cu diverși furnizori de formare profesională, specializați în diverse domenii.

ASP organizează anual un Congres Național în jurul unor teme specifice, de actualitate, prezentate de experți naționali și internaționali.

CONSULTANȚĂ

Vrei să înființezi o unitate de învățământ?

Vrei să înființezi un nou nivel de învățământ?

Urmează să treci prin procesul de autorizare / acreditare / evaluare periodică?

 

ASP este locul în care specialiști din diverse domenii vor răspunde tuturor întrebărilor dumneavoastră.

Devino membru